Can-Am dedah dua versi motosikal elektrik Pulse

Can-Am dedah dua versi motosikal elektrik Pulse

Can-Am, satu jenama motosikal dari Amerika yang dulunya terkenal dengan jentera lumba offroad dan sekarang lebih banyak mengeluarkan jentera beroda tiga, telah mendedahkan dua buah motosikal elektrik yang dinamakan sebagai Can-Am Pulse.

Satu daripadanya mempunyai bentuk naked dengan rim aluminium serta tayar jalan biasa sementara satu lagi mempunyai kedudukan lebih tinggi serta suspensi lebih panjang seperti motosikal dual purpose, bersama rim spoked yang bersaiz lebih besar di hadapan.

Hanya beberapa gambar dikeluarkan oleh Can-Am untuk dua motosikal elektrik ini, sementara videonya pula lebih banyak menunjukkan imbasan kembali zaman kegemilangan jenama itu dan motosikal elektrik ini bakal menjadi penyambung legasi tersebut. Di penghujung video tertulis “Join Us 2024.”

Tiada perincian teknikal yang didedahkan, tetapi kita masih boleh membuat beberapa andaian kerana satu-satunya pengecasan yang disebut adalah Level 2. Dengan ini, bermakna baterinya perlu mengambil masa lebih lama untuk dicas dan mungkin hanya boleh digunakan untuk jarak yang tidak terlalu jauh.

Penggerak motosikal elektrik Pulse ini dipanggil sebagai “Rotax E-Power”, dan ia mempunyai motor elektrik yang terletak di tengah, dengan kuasa dihantar ke roda belakang melalui sistem tali sawat sementara lengan ayun pula menggunakan jenis single-sided.

Daripada aspek penggayaan, motosikal Pulse ini banyak menggunakan garis-garis lurus dan berpetak, dan dilihat turut mempunyai skrin digital yang besar di atas pemegang. Berkemungkinan ia bukannya sahaja boleh memaparkan informasi penting termasuk tahap bateri dan baki jarak perjalanan, tetapi juga boleh disambung kepada telefon pintar.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required