Kali ini giliran siri nombor pendaftaran terkini dari Perak dan Sabah bakal dibuka untuk bidaan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Menurut Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), siri nombor pendaftaran terkini Perak, AMR, bakal dibuka bidaan mulai Ahad ini, 25 September, dan ia berlangsung selama lima hari iaitu sehingga jam 10 malam pada 29 September 2022. Seperti biasa, keputusannya akan keluar pada keesokan harinya, 30 September. Keseluruhan proses kini secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik (atau buruk) menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Sabah pula, SB-G, bidaannya bakal dibuka bermula 16 Oktober dan akan berakhir jam 10 malam pada 20 Oktober 2022. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 21 Oktober ini.

Sekarang ni lebih mudah mendapatkan siri plat nombor yang diingini tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.