Kazakhstan sertai kalendar MotoGP tahun hadapan

Kazakhstan sertai kalendar MotoGP tahun hadapan

Tahun hadapan perlumbaan MotoGP akan diadakan di satu negara baru, iaitu Kazakhstan. Satu perjanjian selama lima tahun telah ditandatangani untuk penganjuran perlumbaan berprestij ini, dan ia akan diadakan di Litar Antarabangsa Sokol, berhampiran Almaty.

Litar Sokol ini adalah satu litar yang baru siap dibina dan terletak dalam satu kompleks sukan permotoran yang menempatkan pelbagai fasiliti lain. Dengan penyertaan ini, Kazakhstan akan menjadi negara ke-30 dan litar ke-74 yang menganjurkan perlumbaan MotoGP, sejak ia kali pertama diadakan pada tahun 1949.

Tarikh sebenar perlumbaan Kazakhstan GP masih belum diketahui kerana kalendar penuh musim 2023 masih belum diumumkan. Bagi tahun 2022, terdapat 20 pusingan MotoGP di dalam kalendar dan sekarang berbaki empat lagi pusingan, dengan GP Malaysia akan berlangsung 23 Oktober.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required