Yamaha Grande 2023 diperkenal di Vietnam – skuter hibrid 125 cc dengan brek ABS, sistem Y-Connect

Yamaha Grande 2023 diperkenal di Vietnam – skuter hibrid 125 cc dengan brek ABS, sistem Y-Connect

Di Vietnam, Yamaha telah memperkenalkan skuter hibrid Grande 125 baru, yang ditawarkan dalam versi Standard, Special Edition serta Limited, pada harga antara 45.9 juta dong (RM8,927) hingga 51 juta dong (RM9,919). Beza antara tiga versi Grande 125 baru ini cuma pada skema warnanya sahaja.

Grande 125 ini bukanlah model serba baru di Vietnam, tetapi ia telah diberi beberapa peningkatan dengan antara ciri naik tarafnya adalah termasuk panel instrumen digital penuh, sistem sambungan Y-Connect, pengecas USB, ruang letak barang kecil di bawah tempat kunci serta sedikit perubahan pada panel badan.

Penggerak skuter ini adalah sama seperti Fazzio yang baru dilancarkan di Indonesia dan Thailand, iaitu enjin satu silinder suntikan bahan api, penyejukan udara, 125 cc berkemampuan 8.3 PS pada 6,500 rpm dan tork 10.4 Nm pada 5,000 rpm.

Apabila memulakan pecutan, enjin pembakaran dalaman ini akan dibantu oleh Smart Motor Generator (SMG), untuk tempoh maksimum selama tiga saat dan selain daripada itu, penggunaan bahan api dapat dijadikan lebih cekap dengan adanya sistem start/stop yang membolehkan enjin mati sendiri apabila berhenti dan hidup semula apabila pendikit dipulas.

Menawarkan ciri unik seperti ruang simpanan bawah tempat duduk 27 liter serta tempat mengisi minyak di bawah bahagian pemegang (handle), Grande 125 juga datang dengan kelengkapan seperti brek cakera hadapan, brek dram belakang, sistem ABS, kunci pintar, rim 12 inci dengan tayar 110/70 (depan dan belakang sama saiz) serta tangki bahan api 4.4 liter.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required