JPJ nasihati orang ramai jangan terpengaruh dengan iklan palsu bantuan lesen memandu percuma

JPJ nasihati orang ramai jangan terpengaruh dengan iklan palsu bantuan lesen memandu percuma

Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) menasihati orang ramai agar tidak terpengaruh dengan iklan palsu berhubung bantuan lesen memandu percuma untuk semua golongan. Perkara ini didedahkan selepas JPJ menerima laporan berkaitan iklan yang tersebar menerusi aplikasi Whatsapp.

“Menerusi iklan yang telah menyalahgunakan gambar Perdana Menteri Malaysia itu, sindiket berkenaan mempromosikan lesen memandu percuma yang boleh didaftarkan, melalui pautan https://www.motif.my/bantuan-lesen/.

“Bukan itu sahaja, orang ramai turut dipelawa untuk menyertai ‘group whatsapp’ di pautan https://www.portalmalaysia.com/whatsappgroupbantuan, untuk memperdaya lebih ramai mangsa. JPJ ingin memaklumkan bahawa iklan tersebut adalah palsu,” tegas JPJ.

Sehubungan itu, JPJ memandang serius terhadap penipuan sindiket lesen terbang ini dan siasatan lanjut akan dilakukan termasuk membuat laporan kepada pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) serta Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM).

Justeru, JPJ turut menyarankan agar orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat lebih tepat dan sahih untuk terus menghubungi cawangan JPJ yang berdekatan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required