Honda Civic masih sedan segmen-C paling laris di Malaysia – pegangan pasaran sebesar 81%

Honda Civic masih sedan segmen-C paling laris di Malaysia – pegangan pasaran sebesar 81%

Ketika melancarkan varian baharu untuk Honda Civic generasi ke-11 iaitu Civic RS e:HEV pagi ini, Pengarah Urusan dan CEO Honda Malaysia, Hironobu Yoshimura mengumumkan bahawa Civic masih merupakan sedan segmen-C paling laris di Malaysia buat masa sekarang.

Menurutnya, sejak dilancarkan pada Januari lalu sehingga akhir bulan September 2022, Civic generasi ke-11 kini sudahpun dijual sekitar 7,000 unit dan masih kekal nombor satu dalam kelas sedan segmen-C tempatan dengan pegangan pasaran sebesar 81%.

Dengan penambahan satu lagi varian hari ini, Civic kini ditawarkan bermula model asas 1.5 E yang dijual pada harga RM130,700 diikuti model pertengahan 1.5 V dijual pada harga RM143,700, model spesifikasi tertinggi serta menampilkan rupa lebih agresif bagi varian petrol penuh iaitu Civic 1.5 RS Turbo dijual pada harga RM150,700, manakala model hibrid dan juga yang paling mahal iaitu Civic e:HEV RS dijual pada harga RM166,500.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required