KTM Berhad telah mengumumkan tiket tren bagi ETS dan KTM Antarabandar untuk perjalanan tahun hadapan kini telah pun boleh dibeli. Jualan tiket secara dalam talian telah dibuka bermula semalam untuk perjalanan dari 1 Januari hingga 30 Jun 2023.

Pengendali perkhidmatan tren berkenaan berkata anda boleh membeli tiket menerusi aplikasi KTMB Mobile atau laman web rasmi KTM, dan membayar secara elektronik iaitu transaksi tanpa tunai dengan Go Cashless. Jadual tren 2023 untuk ETS dan KTM Antarabandar adalah lebih kurang sama dengan jadual masa kini dan anda boleh menyemaknya menerusi dalam talian atau pun melalui aplikasi MyRailtime.

Dengan pengumuman ini, KTM turut menyiarkan tarikh untuk cuti perayaan bagi separuh pertama tahun hadapan, termasuklah Tahun Baharu (1-2 Januari), Tahun Baharu Cina (22-24 Januari), Thaipusam (5 Februari), Hari Raya Aidilfitri (22-24 April) dan Hari Raya Aidiladha (29 Jun).

Untuk pengetahuan anda, tambang ETS adalah fleksibel, di mana jika membelinya lebih awal, maka anda berpeluang mendapat tambang yang lebih murah. Tiket sewaktu musim perayaan sangat laris, jadi lebih baik beli awal untuk mengelakkan kekecewaan kemungkinan tiket habis terjual.