Pemilik Nissan Skyline GT-R R34 yang di sewa Lewis Hamilton tidak gembira selepas video ‘donut’ tular

Pemilik Nissan Skyline GT-R R34 yang di sewa Lewis Hamilton tidak gembira selepas video ‘donut’ tular

Minggu lalu, juara Formula 1 tujuh kali Lewis Hamilton memuat naik satu video di akaun Instagram peribadinya, memaparkan beliau memandu sebuah Nissan Skyline GT-R R34 di Jepun. Dalam video tersebut, Hamilton dilihat memandu R34 berkenaan di lebuhraya, dan kemudian membuat aksi ‘donut’ di tempat awam sehingga asap keluar dari celah-celah tuil penukar gear!

Hamilton tidak menyatakan milik siapa sebenarnya Skyline tersebut. Namun selepas video berkenaan tular, pemilik kereta berkenaan iaitu syarikat sewaan kereta Omoshiro Rent-A-Car menyatakan bahawa R34 itu adalah milik mereka dan apa yang Hamilton lakukan telah melanggar perjanjian sewaan kereta berkenaan.

“Ini adalah kereta dari Omoshiro Rent-A-Car, tetapi ia tidak diberi kebenaran daripada syarikat kami. Pemanduan sedemikian adalah dilarang sama sekali,” tulis syarikat berkenaan menerusi akaun Twitter miliknya yang menggunakan nama info82262789.

Omoshiro Rent-A-Car merupakan syarikat kereta sewa di Jepun yang bukan menawarkan kereta-kereta biasa, tetapi ia hadir dengan pelbagai pilihan kereta sport dan eksotik. Menurut laman CarBuzz yang menghubungi Omoshiro berkenaan perkara ini, Skyline GT-R tersebut disewa oleh Hamilton atau pihak yang berkaitan dengannya ketika berlangsungnya Grand Prix Jepun 2022 di Litar Suzuka bulan lalu.

Walau bagaimanapun, sehingga kini video tersebut masih dipaparkan di laman Instagram Lewis Hamilton, dan beliau masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung perkara tersebut.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required