Lebih 5,000 unit Honda Civic dan CR-V dipanggil semula di Australia kerana tinted asli terlalu gelap

Lebih 5,000 unit Honda Civic dan CR-V dipanggil semula di Australia kerana <em>tinted</em> asli terlalu gelap

Honda Australia telah mengeluarkan notis untuk memanggil semula 5,053 unit Honda Civic dan CR-V keluaran tahun 2021 hingga 2022 yang telah dijual di pasaran negara berkenaan kerana kesemua kenderaan tersebut telah dipasangkan dengan filem penapis haba aksesori asli Honda yang terlalu gelap, lapor Drive.com.au.

“Filem penapis haba aksesori asli Honda yang dipasang pada tingkap sisi (pintu) hadapan tidak memenuhi spesifikasi yang ditetapkan dan mungkin terlalu gelap dan mengurangkan tahap penglihatan,” kata notis panggilan semula yang dikeluarkan oleh Jabatan Infrastruktur dan Pengangkutan Australia.

“Penglihatan yang berkurangan berpotensi meningkatkan risiko kemalangan, menyebabkan kecederaan serius atau kematian kepada penumpang kenderaan dan pengguna jalan raya yang lain,” tulis kenyataan itu lagi.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required