GALERI: Modenas Vulcan S 2023 – dari RM36,500

GALERI: Modenas Vulcan S 2023 – dari RM36,500

Beberapa minggu lalu, EMOS telah memperkenalkan semula Vulcan S ke dalam pasaran Malaysia, dengan harga jualan bermula RM36,500 untuk yang berwarna Metallic Flat Spark Black dan RM37,200 untuk Pearl Matte Saga Green.

Bersempena dengan pembukaan pusat 4S pertama Kawasaki di Shah Alam, model cruiser ini turut ada dipamerkan dan di sini kami bawakan kepada anda galeri gambar sebenarnya. Kedua-dua warna yang ditawarkan ada di situ dan anda boleh melihat sendiri bagaimana rupanya.

Vulcan S adalah sebuah motosikal cruiser kelas pertengahan, yang dipacu oleh enjin dua silinder selari, penyejukan cecair 649 cc DOHC, berkuasa 59.9 hp pada 7,500 rpm dan tork 62.4 Nm pada 6,600 rpm, dipadankan bersama kotak gear enam kelajuan dan sistem rantai ke roda belakang.

Tinggi tempat duduk Vulcan S cuma 705 mm, menjadikan ia mudah ditunggang pelbagai golongan, dan mencatat berat 229 kg. Motosikal ini juga datang dengan sistem Ergo Fit, yang membolehkan penunggang melaras kedudukan pemegang, tempat duduk dan peletak kaki untuk menjadikannya selesa mengikut kesesuaian sendiri.

Sistem brek terdiri daripada cakera tunggal 272 mm yang berada pada rim 18 inci hadapan, sementara pada rim 17 inci di belakang terdapat cakera brek 217 mm. Sistem ABS diberikan secara standard dan tayar yang digunakan masing-masing bersaiz 120/70 untuk hadapan dan 160/60 untuk belakang.

Pada bahagian suspensi, Vulcan S mendapat fork teleskopik tanpa sebarang pelarasan di hadapan, dan monoshock dengan pelarasan pra beban di belakang. Tangki bahan api model ini adalah 14 liter.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required