Sime Darby Motors buka pusat 3S BYD baharu di Lembah Klang – Ara Damansara, Glenmarie, Cheras

Sime Darby Motors buka pusat 3S BYD baharu di Lembah Klang – Ara Damansara, Glenmarie, Cheras

Sime Darby Motors (SDM) telah mengumumkan pelancaran pusat 3S BYD baharu di Lembah Klang. Yang pertama, terletak di Ara Damansara, dan dikendalikan oleh anak syarikat SDM iaitu Sime Darby Beyond Auto (SDBA).

Dibangunkan dengan kos sekitar RM11 juta, pusat 3S ini terletak di kawasan seluas 19,375 kaki persegi, dilengkapi dengan kemudahan dan konsep peruncitan terkini yang senada dengan identiti jenama BYD. Fasiliti ini dikendalikan oleh 48 kakitangan, memiliki sejumlah emoat petak penyelenggaran yang mampu menyelenggara sehingga 270 kenderaan dalam sebulan.

Pusat 3S BYD kedua pula terletak di Glenmarie, dan dikendalikan oleh BYD Sisma Auto. Dengan keluasan 21,527 kaki persegi, fasiliti ini menempatkan bilik pameran yang boleh mempamerkan sehingga sembilan unit kenderaan dan bahagian penyelenggaran pula dilengkapi 10 petak penyelenggaran. Bagi pusat 3S BYD ketiga pula, ia bertempat di Cheras dan dikendalikan oleh Millenium Autobeyond. Dengan kawasan fasiliti seluas 21,323 kaki persegi, ia turut menempatkan bilik pameran yang mampu mempamerkan empat unit kenderaan dan dilengkapi dengan lima petak penyelenggaran.

Pelanggan boleh menikmati pelbaga kemudahan yang disediakan di ketiga-tiga pusat 3S BYD baharu ini termasuk ruang menunggu yang selesa, servis WiFi percuma, sudut mengecas peranti dan juga makanan ringan juga secara percuma.

“Sebagai salah satu pemain utama dalam industri automotif, pembukaan tiga pusat 3S BYD ini adalah bukti komitmen kami ke arah memacu lebih banyak penggunaan kenderaan elektrik (EV) di kalangan rakyat Malaysia sambil kami berusaha untuk menyediakan perkhidmatan jualan dan selepas jualan bertaraf dunia kepada pelanggan BYD kami.

“Kami berbesar hati dapat menjalin perkongsian yang kukuh dengan rakan kongsi pengedar kami – Sisma Auto dan Millenium Autobeyond – dan kami berharap dapat menawarkan rakyat Malaysia kenderaan dan penyelesaian BYD yang inovatif dan mampan yang memenuhi keperluan mobiliti mereka dan menyumbang kepada masa depan yang lebih hijau,” kata CEO Kumpulan Sime Darby Datuk Jeffri Salim Davidson.

Menjelang akhir 2023, SDBA mensasarkan untuk mengembangkan lagi rangkaian pengedarnya di seluruh negara, termasuk di wilayah utara dan selatan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required