Harley-Davidson India dedah teaser X 440 – kerjasama dengan Hero Motocorp, pengenalan rasmi Julai nanti

Harley-Davidson India dedah teaser X 440 – kerjasama dengan Hero Motocorp, pengenalan rasmi Julai nanti

Harley-Davidson yang cuba memasuki segmen motosikal kelas pertengahan bukan setakat mengadakan kerjasama dengan syarikat China, QianJiang, tetapi juga dengan sebuah lagi syarikat dari India iaitu Hero Motocorp. Hasil pertama daripada kerjasama itu dirancang diperkenalkan kepada pasaran secara rasmi pada bulan Julai ini di India.

Tapi sebelum pelancaran itu berlaku, Harley-Davidson India mengambil langkah menyiarkan beberapa gambar teaser yang menunjukkan bentuk penuh motosikal yang dipanggil sebagai X 440 tersebut secara jelas daripada beberapa sudut.

Membawa gaya klasik, motosikal ini menggunakan lampu hadapan LED berbentuk bulat di hadapan, tempat duduk yang boleh dinaiki dua orang, tangki jenis teardrop serta ekzos yang terletak rendah di sebelah kanan. Rim menggunakan jenis aluminium manakala brek adalah jenis cakera hadapan dan belakang, dengan angkup Bybre.

Harley-Davidson India dedah teaser X 440 – kerjasama dengan Hero Motocorp, pengenalan rasmi Julai nanti

Spesifikasi teknikal motosikal ini masih belum didedahkan secara rasmi tetapi media dari India menjangkakan ia bakal tiba dengan enjin satu silinder 440 cc oil-cooled, dengan sistem suntikan bahan api dan kuasa sekitar 38 PS dan tork 30 Nm.

Turut boleh dilihat melalui gambar ini adalah semua lampu jenis LED, fork USD, dua penyerap hentak di belakang, panel meter TFT, tongkat tengah, pemegang yang lebar serta tempat letak kaki yang berada di bahagian tengah.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required