Lebuhraya NKVE tutup lorong dan aktifkan laluan kontra antara Shah Alam-Subang hingga 12 Julai

Lebuhraya NKVE tutup lorong dan aktifkan laluan kontra antara Shah Alam-Subang hingga 12 Julai

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) telah mengumumkan penutupan lorong dan pengaktifan laluan kontra di Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE) iaitu di antara Shah Alam–Subang dari KM9.5 hingga KM11.7, arah utara. Ia dilaksanakan setiap malam dari jam 10 malam hingga 5 pagi keesokan harinya, sehingga 12 Julai.

Ia adalah bagi membolehkan kerja-kerja menaik taraf Jambatan KTMB di KM11.25 (arah utara) yang merentangi laluan terbabit di NKVE.

Justeru, pengguna lebuh raya dari Shah Alam menghala ke Subang atau utara dinasihatkan supaya merancang perjalanan mereka dengan menggunakan Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik terkini sepanjang tempoh tersebut.

“Pada masa yang sama, pengguna lebuh raya juga dinasihatkan supaya mematuhi semua papantanda trafik serta arahan yang dikeluarkan oleh pihak PLUS dari masa ke masa ketika melalui kawasan kerja terbabit.

Pengguna lebuh raya boleh menghubungi PLUSLine di 1800-88-0000, Chatbot PUTRI atau menerusi Aplikasi PLUS untuk mendapatkan maklumat trafik atau sekiranya ingin mendapatkan bantuan apabila berlaku kecemasan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required