Triumph tunjuk teaser enjin motocross serba baharu

Triumph tunjuk teaser enjin motocross serba baharu

Siri teaser Triumph untuk motocross serba baru mereka diteruskan dengan penyiaran video yang memberikan gambaran awal kepada enjin yang akan digunakan. Perincian teknikal sudah tentu masih dirahsiakan, tetapi kita boleh melihat, seperti kebanyakan motosikal lain jenis ini, ia menggunakan antaranya tetapan satu silinder serta sistem penyejukan cecair.

Daripada siaran akhbar yang pernah dikeluarkan oleh Triumph berkenaan penyertaan dalam FIM Motocross World Championship, mereka akan bermula dengan motosikal MX empat strok 250 cc serba baru pada tahun 2024 dan diikuti 450 cc pada tahun 2025.

Bekas pelumba motocross professional, Ricky Carmichael yang boleh dikatakan sebagai muka utama dalam pembangunan motocross Triumph menyatakan enjin baru yang ringan dan kompak ini mempunyai identiti tersendiri, dan mampu memberikan penyampaian kuasa yang baik pada kedua-dua tahap rpm rendah dan juga tinggi.

Ia dapat dicapai dengan pembangunan yang menggabungkan ciri terbaik dalam maklumat yang mereka perolehi, dan dengan karekter seperti ini, ia mudah disesuaikan dengan pelbagai jenis penunggang dan perlumbaan yang disertai.

Dalam masa beberapa minggu ke hadapan, beberapa lagi video berkenaan jentera motocross baru Triumph ini akan dikeluarkan, dan episod seterusnya mungkin akan menunjukkan enjin ini sudah dipasang pada casis aluminium dan dibelasah oleh Carmichael.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required