myTukar siar video sempena Merdeka dan Hari Malaysia 2023 – boleh teka semua ikon Malaysia ini?

Sebagai rakyat Malaysia, pastinya kita berbangga kerana ramai anak bangsa yang berjaya mengharumkan nama negara di mata dunia. Waima dalam bidang sukan, pendidikan, kerjaya mahu pun hiburan, kita punya barisan ikon dan idola kebanggaan ramai yang mencipta nama dalam bidang masing-masing.

Mengambil ilham daripada pencapaian ini, myTukar telah mengeluarkan video pendek sempena dengan Hari Kemerdekaan ke-66 dan juga Hari Malaysia yang bakal disambut tidak lama lagi.

Video pendek ini memaparkan sekumpulan murid sekolah rendah yang memakai uniform atau pun pakaian yang menggambarkan kerjaya impian atau pun personaliti pada masa hadapan. Mereka berimpian mahu mengikut jejak langkah ikon Malaysia yang mencipta nama di persada antarabangsa.

Ada yang mahu menjadi seperti ratu Skuash dunia iaitu Datuk Nicol Ann David, yang mahu menjadi angkasawan pertama Malaysia seperti Sheikh Muszaphar Shukor, mahu menjadi seperti Yuna yang mencipta nama dalam dunia hiburan sehingga ke Amerika Syarikat, menjadi seperti aktres terkemuka kelahiran Ipoh, Tan Sri Michelle Yeoh yang menjadi artis Asia pertama yang memenangai anugerah Oskar dan sebagainya. Tidak kurang juga, ada kanak-kanak di dalam video berkenaan yang bercita-cita tinggi untuk menjadi CEO myTukar pada masa hadapan.

Ternyata video myTukar ini mampu memberikan inspirasi buat kanak-kanak dan remaja yang bercita-cita tinggi dalam bidang yang ingin diceburi dan mempunyai impian untuk mengharumkan nama Malaysia ke serata dunia. Moga anak-anak kita dan generasi muda dapat meneruskan legasi kegemilangan yang pernah diraih oleh barisan ikon kita dan mencipta rekod yang membanggakan. Jangan lupa tonton video di atas.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required