Rapid KL lanjutkan waktu operasi perkhidmatan rel, bas hingga 2 pagi pada 31 Ogos sempena Merdeka

Bagi yang ingin memeriahkan acara Ambang Merdeka 2023 di Dataran Merdeka atau pun menyaksikan perarakan Merdeka di Putrajaya, dengan menaiki pengangkutan awam, jangan risau, Rapid KL telah mengumumkan waktu tambahan bagi operasinya.

Untuk LRT, MRT dan Monorel, Rapid KL memaklumkan perkhidmatan rel terbabit akan dilanjutkan waktu operasinya di beberapa stesen terpilih sehingga jam 2 pagi pada 31 Ogos ini. Bagi perkhidmatan LRT, stesen yang terlibat ialah Pasar Seni, Masjid Jamek, KLCC dan Ampang Park bagi Laluan Kelana Jaya dan untuk Laluan Ampang/Sri Petaling pula melibatkan stesen Masjid Jamek.

Untuk pengguna MRT pula, waktu operasi yang dilanjutkan melibatkan Laluan MRT Kajang iaitu stesen Pasar Seni dan Bukit Bintang. Bagi Laluan MRT Putrajaya pula, ia melibatkan stesen Ampang Park dan KLCC. Jika ingin menggunakan perkhidmatan monorel pula, stesen Bukit Bintang terlibat dengan waktu operasi yang dilanjutkan ini.

Menurut Rapid KL, stesen sambungan juga akan turut dilanjutkan waktu operasinya bagi membawa penumpang ke destinasi terakhir. Manakala lain-lain stesen akan menamatkan operasinya seperti biasa tetapi penumpang masih boleh keluar dari stesen berkenaan untuk meneruskan perjalanan.

Manakala untuk sambutan Hari Merdeka pula, semua operasi rel LRT, MRT dan Monorel akan mula beroperasi pada jam 4 pagi pada 31 Ogos. Dalam masa yang sama, Rapid KL turut memaklumkan 50 bas perantara percuma disediakan dari Stesen MRT Putrajaya Sentral ke Dataran Putrajaya yang turut akan beroperasi bermula 4 pagi.

Selain perkhidmatan rel, Rapid KL turut memaklumkan waktu operasi laluan perkhidmatan bas Rapid KL terpilih juga akan dilanjutkan sehingga 2 pagi pda 31 Ogos ini. Ia melibatkan sebanyak 22 laluan bas, termasuklah Sentul, Desa Sri Hartamas, Titiwangsa, Ayer Panas, Kota Damansara, Damai Perdana, Desa Petaling, Taman Desa, Puchong, Pandan Indah, Maluri, Sri Muda, PJ Old Town dan USJ 1. Senarai penuh adalah seperti di atas.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required