Ducati Diavel V4 tiba di Malaysia – dari RM178,900

Ducati Diavel V4 tiba di Malaysia – dari RM178,900

Diperkenalkan kepada dunia pertama kali hujung tahun lalu, Ducati Diavel V4 kini tiba di Malaysia dan dijual pada harga RM178,900 untuk warna Ducati Red dan RM181,900 untuk Thrilling Black. Model ini melibatkan perubahan pada keseluruhan motosikal, termasuk enjin serta bentuknya.

Nama model ini jelas menunjukkan ia mendapat enjin V4, dan ia adalah unit sama seperti Multistrada V4, iaitu V4 Granturismo 1,158 cc, bersama padanan transmisi enam kelajuan dan quickshifter yang diberikan secara standard. Kuasa 168 hp pada 10,750 rpm dan tork 128 Nm pada 7,750 rpm mampu dihasilkan, dan dihantar kepada roda belakang melalui sistem rantai.

Keseluruhan sistem lampu pada Diavel V4 ini telah diubah, bermula dengan lampu hadapan, yang mana DRL “C berkembar” padanya kini dijadikan kurang berpetak, sementara lampu penunjuk arah dilekatkan pada pemegang dan menggunakan jenis dinamik. Lampu belakang juga menggunakan konsep pencahayaan “C berkembar”, tetapi lebih unik dengan LED berbintik yang disepadukan terus pada lengkung roda.

Diavel V4 baru ini 13 kg lebih ringan berbanding Diavel sebelum ini, dengan mencatat berat 223 kg. Sebahagian daripada pengurangan berat ini datang daripada enjin, iaitu sebanyak lima kilogram, sementara lapan kilogram lagi datang daripada bahagian casis.

Pakej elektronik lengkap dipasang pada Diavel V4, termasuk tiga mod kuasa, empat mod tunggangan, Cruise Control, Launch Control, Ducati Traction Control, ABS Cornering serta Ducati Wheelie Control. Motosikal ini ditawarkan dalam dua warna iaitu Ducati Red dan Thrilling Black, sementara pecutan 0-100 km/j pula boleh dilakukan dalam masa bawah tiga saat.


Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required