Penutupan lorong tengah di KM27.5-KM26 Lebuhraya Kajang SILK arah Kajang, 4 Nov 2023-30 Jan 2024

Penutupan lorong tengah di KM27.5-KM26 Lebuhraya Kajang SILK arah Kajang, 4 Nov 2023-30 Jan 2024

PROLINTAS selaku pengendali Lebuhraya Kajang SILK telah mengumumkan, sebahagian lorong tengah dari KM27.5 hingga KM26 arah Kajang di lebuhraya berkeneaan akan ditutup mulai 4 November ini sehingga 30 Januari 2024.

Menurut PROLINTAS, penutupan lorong berkenaan adalah bagi kelancaran pelaksanaan kerja-kerja melebarkan Lebuhraya Kajang SILK.

“Kemungkinan pengguna akan mengalami sedikit kecelaruan dari segi penjajaran lorong laju di kawasan terbabit disebabkan kerja-kerja temporary roadline marking yang belum siap sepenuhnya. Kerja-kerja tersebut dijangka siap sepenuhnya pada 5 Oktober 2023.

Penutupan lorong tengah di KM27.5-KM26 Lebuhraya Kajang SILK arah Kajang, 4 Nov 2023-30 Jan 2024

Klik untuk besarkan

“Kesesakan juga akan berlaku di pertembungan penutupan lorong tengah tersebut dengan lorong laluan kontra disebabkan hanya dua lorong sahaja yang dapat digunakan dari Lebuhraya SKVE ke arah Kajang semasa waktu puncak,” Kata Prolintas menerusi kenyataan yang dikeluarkan.

Justeru, tambahnya, pengawal trafik dan papan tanda amaran keselamatan akan diletakkan di kawasan yang terlibat bagi memastikan pergerakan kenderaan dan peralatan pembinaan terkawal.

Dalam masa yang sama, pengguna dinasihatkan supaya mematuhi had kelajuan serta arahan petugas dan berhati-hati memandu di kawasan pembinaan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required