Beberapa jalan utama di Putrajaya ditutup sempena Hari Sukan Negara 2023, mulai 6 petang 13 Okt-15 Okt

Beberapa jalan utama di Putrajaya ditutup sempena Hari Sukan Negara 2023, mulai 6 petang 13 Okt-15 Okt

Sempena sambutan Hari Sukan Negara (HSN) 2023 Peringkat Kebangsaan yang berlangsung di Putrajaya hujung minggu ini, terdapat beberapa jalan akan ditutup mulai 6 petang ini (13 Oktober) sehingga jam 11.59 tengah malam pada 15 Oktober 2023.

Jalan-jalan yang terlibat ialah Dataran Putrajaya, Simpang Menara IKhlas hinggga Menara KBS, Jalan Kemerdekaan, Simpang Tun Hussein hingga Persiaran Perdana, Lebuh Setia, dan Jalan Tun Hussein hingga Persiaran Perdana.

Justeru, anda dinasihati untuk rancang perjalanan bagi melancarkan pergerakan trafik dan sila patuhi arahan polis trafik dan petugas acara.

Untuk yang mengambil bahagian dalam acara dan aktiviti yang disediakan, beberapa kawasan parkir awam terbuka juga ada berhampiran dengan lokasi utama HSN yang berlangsung di hadapan Istana Kehakiman Putrajaya. Antara kawasan parkir tersebut ialah berhampiran Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (atau lebih dikenali sebagai Masjid Besi), dan tapak pasar malam/bazaar Ramadan berhampiran Hotel Dorsett.

HSN 2923 akan dilancarkan secara rasminya oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim pada pagi esok. Banyak acara menarik disediakan termasuklah Fit Malaysia larian dan berbasikal, acara berjalan kaki, Mega Aerobic Challenge, jualan barangan sukan, memanah, sukan tradional dan banyak lagi.

Kalau nak tengok perlawanan bola sepak antara pasukan Malaysia menentang India sempena Piala Merdeka malam ni pun boleh kerana ada skrin besar akan disediakan untuk menayang siaran secara langsung perlawanan terbabit.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required