Garmin Run 2023: Beberapa jalan utama di Putrajaya bakal ditutup pada Ahad ini, 22 Oktober 2023

Jika anda menetap di Putrajaya atau pun berhajat untuk beriadah di sekitar pusat pentadbiran kerajaan pada hujung minggu ini, ada makluman buat anda. Terdapat beberapa jalan utama di sekitar Putrajaya yang akan ditutup pada Ahad ini, 22 Oktober 2023, bagi menjayakan acara larian Garmin Run Asia Series 2023.

Seperti biasa, garisan pemulaan dan tamat akan berada di antara Istana Kehakiman dan Perbadanan Putrajaya. Untuk kategori 21 km half marathon, ia akan bermula pada jam 5 pagi dan pelari akan merentasi beberapa jambatan terkenal di Putrajaya. Manakala untuk pelari yang mengambil bahagian dalam kategori 10 km pula akan bermula pada jam 6.45 pagi, disusuli dengan kategori 5 km.

Untuk itu, beberapa jalan akan ditutup dari jam 3 pagi, dan ada juga laluan yang akan ditutup mulai 4.50 pagi. Sila teliti peta di ruangan galeri di bawah untuk maklumat lebih lanjut, bersama dengan senarai penuh jalan yang terlibat dengan penutupan. Ada juga jalan yang masih boleh dilalui oleh kenderaan walau pun terlibat dengan laluan para pelari.

Jadi, yang memandu di laluan berkenaan, diharap lebih berhati-hati sewaktu pemanduan dan elakkan memandu laju, sila patuhi arahan polis trafik yang bertugas. Untuk para peserta pula, sila berlari di bahu jalan sekiranya laluan tersebut berkongsi dengan kenderaan lain.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required