KL banjir kilat lagi — jalan sekitar Cheras dan ibu kota naik air, Rolls-Royce tenggelam, SMART ditutup

KL banjir kilat lagi — jalan sekitar Cheras dan ibu kota naik air, Rolls-Royce tenggelam, SMART ditutup

Hujan lebat yang turut sejak sekitar jam 4 petang tadi telah mengakibatkan beberapa jalan di Kuala Lumpur dinaiki air. Melalui beberapa hantaran yang dikongsikan di laman Facebook Jabatan Penerangan WPKL, beberapa jalan yang dimaksudkan berada di kawasan Cheras, termasuklah Jalan Cheras, Jalan Peel dan Jalan Permaisuri. Dan, dalam salah satu gambar yang dikongsikan, kelihatan sebuah Rolls-Royce juga hampir tenggelam.

Selain itu, ada bahagian di Lebuhraya Bukit Jalil juga mengalami situasi yang sama. Beberapa jalan di tengah ibu kota juga turut dilaporkan banjir berikutan hujan lebih yang turun lebih sejam petang ini. Antara jalan yang terlibat ialah Jalan Tuanku Abdul Rahman dan Jalan Hang Tuah.

Dua laluan terowong juga dilaporkan terkesan, iaitu terowong Yaacob Latif dan juga terowong SMART di susur keluar Cheras dan Taman Desa. Oleh kerana keadaan itu, terowong SMART juga ditutup kepada lalu lintas sebagai persediaan operasi banjir.

Bulan ini sahaja sudah dua kali air naik akibat banjir kilat susulan hujan lebat, juga melibatkan kawasan sama seperti Cheras dan juga pusat bandar. Jika anda memandu, berhati-hatilah dan peka dengan perkembangan semasa serta persekitaran. Juga, jangan lupa untuk menyertakan pelindungan bencana alam untuk insurans kenderaan anda.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required