Tesla Pavilion Damansara Height kini mula dibuka

Tesla Pavilion Damansara Height kini mula dibuka

Selepas pembukaan Ibu pejabat Tesla di Cyberjaya pada awal Oktober, dan bersekali dengan pengenalan Tesla Model 3 Highland 2023 hari ini, Tesla Malaysia turut membuka satu lagi bilik pamerannya di Pavilion Damansara Height. Ini merupakan Tesla Flagship Experience Centre yang pertama jenama itu yang dibuka di negara ini.

Terletak di dalam bangunan komersial terbaru di Kuala Lumpur yang juga baru sahaja dibuka kepada umum pada 9 Oktober lalu, bilik pameran tersebut mempunyai buka keluasan sekitar 3,000 meter persegi disasarkan untuk menampung permintaan bagi pelanggan di sekitar Bangsar dan Damansara Height.

Tesla Pavilion Damansara Height kini mula dibuka

Bilik pameran ini akan mempamerkan semua produk Tesla — ketika ini melibatkan Model Y dan Model 3 — serta beberapa produk penyelesaian pengecasan dan jualan cenderahati. Pelanggan boleh berkungjung ke premis berkenaan untuk mengetahui sebarang maklumat berkaitan produk Tesla. Ia terletak di unit L2.27.11, Pavilion Damansara Height dan dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 10 malam.

Di lokasi berkenaan juga, di ruang parkir B1, juga ada kelihatan sebaris Tesla Destination Charger, yang merupakan pengecas AC. Satu lagi jenis pengecas, seperti yang ada di Pavilion KL, ialah Tesla Supercharger yang merupakan pengecas pantas DC.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required