Range Rover Velar facelift 2024 di Malaysia – galeri penuh; tiga varian P250; 2.0T 250 PS; dari RM638,800

Range Rover Velar facelift 2024 di Malaysia – galeri penuh; tiga varian P250; 2.0T 250 PS; dari RM638,800

Seperti yang pernah dipaparkan sebelum ini, Range Rover Velar facelift 2024 sudah pun berada di pasaran Malaysia dan tempahannya juga telah dibuka sejak September lalu. Kini, kami membawakan pula galeri penuh SUV mewah ini untuk tatapan anda.

Untuk pasaran Malaysia, tiga varian ditawarkan bagi model L560 yang dikemaskini ini iaitu P250 Dynamic SE M spec, P250 Dynamic SE H spec dan juga P250 Dynamic HSE L spec, yang dijual pada harga bermula RM638,800.

Ketiga-tiga varian menerima penjana kuasa P250 yang sama iaitu enjin petrol 2.0 liter empat-silinder turbo yang menghasilkan 250 PS (247 hp) dan tork maksima 365 Nm. Ia digandingkan dengan transmisi automatik lapan-kelajuan dan pacuan semua-roda, yang dikendalikan menerusi sistem Terrain Response 2.

Range Rover Velar facelift 2024 di Malaysia – galeri penuh; tiga varian P250; 2.0T 250 PS; dari RM638,800

Pada bahagian luaran, model facelift ini tampil dengan sedikit kelainan. Ia menerima rekaan gril baharu, selari dengan yang ada pada Range Rover terkini. Begitu juga dengan lampu utama Pixel LED dengan DRL, dan di belakang hadir dengan lampu lebih moden dengan apron diperkemaskan. Dua warna baharu iaitu Metallic Varesine Blue dan Premium Metallic Zadar Grey ditawarkan pada versi kemaskini SUV ini.

Selain itu, Velar facelift juga diberikan rim rekaan baharu, di mana H dan L Spec datang dengan rim Style 1075 10-jejari 22-inci dalam kemasan kelabu gelap berkilat dengan serlahan diamond turned atau hitam kilat sepenuhnya. Manakala M spec pula menerima set rim 1089 Style 20-inci 10-jejari dalam kemasan hitam berkilat.

Di dalamnya, Velar 2024 menampilkan papan pemuka minimalis yang nampak lebih ‘kosong’ dari sebelum ini. Ia dilengkapi dengan sistem infotainmen Pivi Pro terbaru yang menampilkan skrin sentuh lengkung 11.4-inci terapung. Sistem ini menyokong sambungan tanpa wayar Android Auto dan Apple CarPlay dan boleh dikemaskini secara over-the-air.

Range Rover Velar facelift 2024 di Malaysia – galeri penuh; tiga varian P250; 2.0T 250 PS; dari RM638,800

Tiada sebarang suis dan butang fizikal dapat dilihat pada papan pemuka ini. Menurut Range Rover, kawalan untuk sistem pendingin hawa, tetapan tempat duduk dan larasan audio boleh dibuat menerusi butang maya pada bar setiap sisi skrin utama yang sentiasa terpampang. Pemandu turut boleh mengakses mod-mod dalam Terrain Response juga dengan cara yang sama.

Velar facelift ini juga menampilkan fungsi Active Road Noise Cancellation, iaitu sistem unik yang mampu mengira isyarat radio bagi dimainkan semula pada pembesar suara Meridian dalam kabin, dibuat bagi merendahkan tahap desibel dalam kereta.

Ia turut diberikan Cabin Air Purification Plus dan juga pencahayaan ambien 30-lampu yang boleh dikonfigurasikan (kedua-duanya untuk L spec) juga merupakan antara perincian keselesaan lain yang turut disertakan pada Velar 2024 ini. Manakala H dan L spec pula diberikan suspensi Adaptive Dynamics.

JLR turut menawarkan Technology Pack untuk Velar facelift pasaran Malaysia ini. Pek tersebut memberikan perician seperti paparan head-up, sistem kamera sekeliling 3D, bantuan parkir, dan juga fungsi Wade Sensing bagi membantu pemandu meredah air seperti banjir dan sebagainya.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required