Beberapa stesen BRT terpilih dilanjutkan waktu operasi hingga 1 pagi pada 8 Jun, 15 Jun dan 22 Jun

Beberapa stesen BRT terpilih dilanjutkan waktu operasi hingga 1 pagi pada 8 Jun, 15 Jun dan 22 Jun

Rapid Bus Sdn Bhd selaku pengendali perkhidmatan BRT telah mengumumkan bahawa beberapa stesen BRT terpilih akan dilanjutkan waktu operasinya sehingga jam 1 pagi pada 8 Jun, 15 Jun dan 22 Jun 2024. Menurut syarikat tersebut, lanjutan operasi tersebut adalah sempena sebuah acara yang bakal berlangsung di Sunway Lagoon pada tarikh tersebut.

Stesen BRT yang terlibat ialah Stesen Sunway Lagoon, Stesen SunMed, Stesen SunU-Monash dan Stesen South Quay.

“Lanjutan operasi stesen-stesen tersebut adalah bagi memudahkan pengguna yang ingin mengelak kesesakan lalu lintas dengan meletakkan kenderaan mereka di kawasan parkir berhampiran dan menggunakan perkhidmatan BRT uhtuk menghadiri acara di Sunway Lagoon itu,” kata kenyataan yang dikeluarkan oleh Rapid Bus.

Pengguna dinasihati untuk menggunakan kad Touch ‘n Go dan memastikan mempunyai baki yang mencukupi bagi memudahkan perjalanan. Walau bagaimana pun, untuk stesen BRT yang tidak disenaraikan, ia akan ditutup mengikut waktu operasi biasa.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required