Perodua Aruz diberikan dengan rebat RM2,500, servis percuma dua tahun, apabila dibeli secara trade-in

Perodua Aruz diberikan dengan rebat RM2,500, servis percuma dua tahun, apabila dibeli secara trade-in

Perodua sedang membuat tawaran istimewa untuk Aruz, apabila dibeli secara jual-balik (trade-in) bulan ini. Sesiapa yang membeli SUV tujuh tempat duduk itu dengan cara jual-balik, akan diberikan rebat tunai RM2,500, daripada harga asal model tersebut.

Sebagai tambahan kepada tawaran itu, Perodua juga memberi servis kenderaan percuma selama dua tahun apabila membeli Aruz. Promosi ini berlangsung sepanjang bulan ini, berakhir pada 30 Jun 2024. Harga Aruz adalah bermula RM72,900 untuk 1.5 X, dan seterusnya RM77,900 untuk 1.5 AV, tidak termasuk insurans.

Aruz pertama kali dilancar pada tahun 2019, dan pada tahun 2021 ia diberikan peningkatan yang melibatkan penambahan kelengkapan seperti pemijak sisi bersepadu dan fungsi auto-lock, serta pilihan warna baru yang lebih menyerlah.

Model ini dipacu oleh enjin 2NR-VE 1.5 liter NA empat-silinder yang menghasilkan 102 PS pada 6,000 rpm dan 133 Nm tork pada 4,200 rpm. Enjin Dual VVT-i ini menghantar kuasanya melalui transmisi automatik empat-kelajuan dan memberikan bacaan penggunaan minyak 15.6 km/l (6.4 l/100 km) dengan sistem Eco Idle.

Bagi kedua-dua varian Aruz, ia didatangkan dengan rim aloi 17 inci dua tona, sistem masuk tanpa kunci dan butang pemula, peranti SmartTAG bersepadu, enam beg udara, ABS, EBD, BA, VSC, Hill Start Assist, Hill Descent Control dan cagak Isofix pada tempat duduk baris kedua.

Varian 1.5 AV pula dipertingkat dengan fungsi automatik untuk lampu utama, lampu kabus hadapan, rel bumbung, skid plate, balutan kulit (1.5X menggunakan fabrik), roda stereng dan tombol gear dibalut kulit, kemasan papan pemuka serta pintu hitam berkilat dan krom, fungsi SmartLink pada head unit, perakam video bersepadu (DVR) serta pakej keselamatan Advanced Safety Assist (ASA) 2.0.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required