Nissan Lightfoot Quest – pertandingan ‘pemanduan jimat petrol’ untuk pemilik Almera, hadiah lumayan

Nissan Lightfoot Quest – pertandingan ‘pemanduan jimat petrol’ untuk pemilik Almera, hadiah lumayan

Edaran Tan Chong Motor (ETCM) membuka penyertaan pertandingan Nissan Lightfoot Quest khas untuk pemilik-pemilik Nissan Almera Turbo di Malaysia. Acara yang dikuasakan oleh BHPetrol ini merupakan pertandingan pemanduan eco yang menguji tahap kecekapan pemandu dalam mengekalkan penggunaan bahan api yang rendah menggunakan Almera masing-masing.

Pertandingan ini akan diadakan pada 22 Jun 2024 (hari Sabtu) dan ia akan bermula dari Petaling Jaya, Selangor dan berakhir di Ipoh, Perak. Peserta yang berminat akan dikenakan bayaran penyertaan sebanyak RM100, dan akan diberikan kemeja-T eksklusif, pek alu-aluan, serta berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM7,500.

Pemilik-pemilik Almera yang berminat untuk menyertai pertandingan ini perlu mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan seperti berikut:

  • Peserta hanya dibenarkan menggunakan Nissan Almera 1.0 Turbo N18 dalam semua varian iaitu VL, VLP dan VLT.
  • Almera Turbo yang digunakan perlulah dari model yang diproduksi bermula tahun 2020 hingga 2024.
  • Kenderaan yang digunakan perlulah asli seperti spesifikasi yang dikeluarkan dari kilang dan tidak diubahsuai kecuali ia dibenarkan oleh penganjur. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, penukaran rim dan saiz tayar, rupa dan perincian luaran, rupa dan perincian dalaman, enjin, transmisi, sistem ekzos dan pengambilan udara, serta komponen-komponen lain berkaitan.
  • Peserta perlu menyertakan gambar kereta yang jelas dan berwarna termasuk empat (4) sudut luaran (hadapan, belakang, kiri dan kanan) dan juga dua gambar dalaman iaitu pada bahagian kabin hadapan dan belakang.
  • Setiap kereta yang bertanding hanya boleh memuatkan dua orang iaitu seorang pemandu dan juga seorang penumpang berusia 18-tahun ke atas.
  • Kereta yang digunakan perlu menampilkan bahagian dalaman yang lengkap termasuk semua tempat duduk dan panel pintu, serta membawa tayar gantian di dalam but belakang.

Bagi pemilik Almera Turbo yang berminat, anda boleh mendaftar sekarang secara atas talian dengan klik pada PAUTAN INI. Selepas mendaftar, tunggu panggilan telefon dari penganjur untuk mengesahkan penyertaan tersebut. Sejurus penyertaan disahkan, pantau peti masuk email yang telah anda berikan untuk menerima arahan pembayaran yuran penyertaan.

Anda perlu membayar yuran penyertaan dengan cara yang ditunjuk dalam email berkenaan, dan kemudian menunggu balasan email dari penganjur yang akan menyertakan panduan pertandingan. Setelah lengkap semua ini, barulah anda hadir ke pertandingan pada tarikh yang ditetapkan.

Bagi tujuan keselamatan, ETCM mengingatkan bahawa penganjur tidak akan berkomunikasi atau meminta informasi dari pemohon/peserta melalui aplikasi Whatsapp dan platform mesej lain. Penganjur juga tidak akan meminta nama pengguna atau kata laluan aplikasi perbankan menerusi panggilan telefon, email, aplikasi Whatsapp atau platform mesej lain.

Jadi untuk pemilik Almera, jika benar-benar mahu menguji kemahiran pemanduan anda sambil berpeluang memenangi hadiah, kami ingatkan jangan lupa untuk mendaftar dengan klik pada PAUTAN INI!

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required