Petronas buka stesen minyak pertama di Sao Paulo

Petronas buka stesen minyak pertama di Sao Paulo

Petronas telah membuka stesen minyak pertamanya di Sao Paulo, Brazil minggu lalu, yang merupakan sebuah kerjasama dengan rangkaian stesen minyak Monte Carlo di sana. Perkara tersebut dikongsikan oleh Pengarah Urusan Jenama dan Perlesenan Jenama, Penapisan Hiliran, Pemasaran dan Perdangangan Petronas, Badrul Hisham Mahmud melalui akaun LinkedIn.

Pembukaan stesen Petronas itu merupakan stesen pertama oleh jenama petroleum Malaysia yang di dibuka di luar Malaysia, seperti yang dikongsikan oleh Pengarah Perancangan, Projek dan Perniagaan Baharu Argenta, Murilo Dancieri Silveria dalam hantarannya.

“Dengan langkah ini, kami kini menawarkan pilihan kepada pelanggan di Brazil untuk mengisi minyak digunakan oleh jentera juara lapan-kali dalam F1, Petronas Primax. Kami di Argenta dan SIM Distribuidora de Combustíveis berbangga untuk terlibat di dalam perkembangan ini,” ujar Silveria dalam hantarannya.

“Kami sangat berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada perkembangan bersejarah ini bagi sektor bahan api di Brazil, melalui pembukaan stesen minyak pertama Petronas di sini,” jelas Erik Martimiano da Silva mewakili SIM Distribuidora de Combustíveis.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required