Honda CB350RS tiba di Malaysia – RM20,500

Honda CB350RS tiba di Malaysia – RM20,500

Diperkenalkan buat pertama kali di India pada tahun 2021, Honda CB350RS kini tiba di Malaysia dengan harga jualan RM20,500 tidak termasuk insurans. Ia ditawarkan dalam dua warna iaitu Mat Massive Gray Metallic dan Athletic Blue Metallic.

Model ini sebenarnya menggunakan asas yang sama dengan H’ness 350 tetapi dijadikan dengan gaya yang lebih kepada scrambler. CB350RS tidak mempunyai banyak kemasan krom seperti H’ness 350 dan dilengkapi fender hadapan lebih pendek, fender belakang tinggi, getah pelindung fork serta ekzos berwarna hitam (sedikit kemasan krom).

Penggerak CB350RS adalah enjin satu silinder suntikan bahan api, SOHC, penyejukan udara 348 cc bersama transmisi lima kelajuan dengan klac jenis assist & slipper, mampu menghasilkan 20.8 hp pada 5,500 rpm dan tork 30 Nm pada 3,000 rpm.

Walaupun nampak seperti model klasik, model ini masih datang dengan kelengkapan moden seperti ABS dual-channel, kawalan cengkaman HSTC yang boleh ditutup menggunakan suis serta meter gabungan analog dan skrin LCD.

Sistem suspensi ringkas sahaja dengan tetapan fork teleskopik di hadapan dan dua penyerap hentak di belakang, dan ia memegang masing-masing rim 19 inci yang dibalut tayar 100/90 dan 17 inci dengan tayar 150/70. Brek kedua-duanya menggunakan unit cakera tunggal bersaiz 310 mm di hadapan dan 240 mm di belakang.

Berat keseluruhan CB350RS adalah 178 kg dan ia datang dengan tangki bahan api berkapasiti 15 liter. Kesemua lampunya adalah unit LED.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required