Mercedes-Benz World di KL Base, Sg Besi dari 5-7 Julai – peluang pandu uji atas landasan pesawat!

Mercedes-Benz World di KL Base, Sg Besi dari 5-7 Julai – peluang pandu uji atas landasan pesawat!

Mercedes-Benz World bakal berlangsung di KL Base, Sungai Besi bermula 5 hingga 7 Julai ini, dan ia dibuka untuk orang ramai. Apa yang akan alami sekiranya berkunjung ke acara tersebut hujung minggu ini?

Hampir kesemua barisan model baharu jenama premium dari Jerman tersebut akan dipamerkan termasuk tiga model prestasi Mercedes-AMG yang baru dilancarkan semalam iaitu C63S E Performance, GLA45S 4Matic+ facelift dan GLB35 4Matic facelift.

Anda juga boleh melihat dengan lebih dekat model-model lain Mercedes-Benz seperti barisan model-model PHEV, model-model EV EQ, serta model-model lebih mewah seperti SUV G-Class dan barisan model Mercedes-Maybach. Malah kereta pertama di dunia yang menggunakan enjin pembakaran dalaman iaitu Benz Patent-Motorwagen turut dipamerkan di sini.

Bukan hanya boleh dibelek, malah sebahagian model termasuk model-model prestasi Mercedes-AMG turut ditawarkan untuk dipandu uji di atas litar cabaran pemanduan dan slalom yang di buat di atas landasan pesawat, dengan bimbingan dari jurulatih pemanduan profesional.

Sekiranya anda berhasrat untuk membeli model-model idaman dari Mercedes-Benz, acara ini juga menjadi tempat sesuai bagi berbuat demikian kerana banyak tawaran hebat bersama pilihan pembiayaan khas disediakan. Bagi pelanggan yang membeli model-model EQ dalam acara ini, mereka akan ditawarkan dengan pemasangan wallbox percuma atau pengecasan tanpa had dari Gentari selama 18-bulan.

Manakala pelanggan yang membeli model-model dengan enjin pembakaran dalaman pula, mereka akan menerima barangan rasmi Mercedes-Benz bernilai RM1,000 dan juga baucer servis. Tawaran lebih menarik sekiranya anda membeli model-model Mercedes-AMG dalam acara ini kerana anda akan dibawa ke Sweden untuk pengalaman pemanduan di atas ais yang dibawa oleh AMG Experience.

Terdapat juga insentif untuk 100 pembeli pertama di Mercedes-Benz World, di mana mereka akan menerima pakej filem penapis secara percuma – ini terpakai untuk kesemua model termasuk model dengan enjin pembakaran dalaman atau EQ baharu. Pelbagai pilihan kenderaan Pre-Owned Certified Mercedes-Benz turut disediakan di sini, dengan model EQ ditawarkan menerusi program itu diberikan baucar tayar Michelin bernilai sehingga RM600.

Selain dari kereta, Mercedes-Benz World juga meneydiakan pelbagai aktiviti untuk pelawat dari semua peringkat umur. Ini termasuk aktiviti memanjat batu, simulator golf dan perlumbaan, pengalaman Bunyi Dolby Atmos yang mengasyikkan, trivia dan sudut kanak-kanak. Terdapat hadiah untuk dimenangi, dan setiap pengunjung juga boleh mengumpul setem di stesen permainan untuk menebus pelekat Mercedes-Benz World yang eksklusif.

Jika anda tiada rancangan untuk hujung minggu ini dan ingin merasai segala-galanya tentang Mercedes-Benz, datanglah ke KL Base, Sungai Besi dari 5-7 Julai untuk menyelami dunia Mercedes-Benz.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Mohd Farid Awaludin

Farid mula menggilai kereta dengan menghafal logo dan jenama kereta ketika berumur 4 tahun, dan selanjutnya belajar membaiki kereta di institut kemahiran awam tempatan. Selalu membayangkan diri menjadi kerdil masuk ke dalam sistem mekanikal untuk diagnosis masalah dan memahamkan diri sendiri berkenaan teknologi baru. Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.

 
 

Add a comment

required

required