DRB-Hicom Berhad menerusi dua anak syarikatnya DRB-Hicom Commercial Vehicles Sdn Bhd (DHCV) dan Proton Holding Bhd telah menyumbangkan dua buah kenderaan iaitu Tata Xenon dan Proton Exora kepada Pusat Jagaan Al-Fikrah Malaysia.
Terletak di Kampung Sungai Sikamat, Kajang, Selangor, Pusat Jagaan Al-Fikrah Malaysia merupakan sebuah pusat kebajikan untuk warga emas, pesakit-pesakit kronik, orang kurang upaya, mereka yang tiada waris atau terbiar serta mualaf. Kini ia didiami oleh seramai 70 orang penghuni berusia antara 20 hingga 92 tahun, namun kebanyakan di antara mereka berusia melebihi 50 tahun.
Penyerahan kenderaan ini telah berlangsung di pusat jagaan tersebut dan disampaikan oleh Timbalan CEO Proton, Dato’ Mohd Radzaif dan juga Shamsuddin Hj Ishak selaku Ketua Jualan DHCV. Ia diserahkan kepada Haji Azmi Mohd Zain iaitu Pengerusi Pusat Jagaan Al-Fikrah Malaysia.
Kedua-dua unit kenderaan terbabit bertujuan untuk pengangkutan bagi para penghuni pusat jagaan terbabit terutamanya jika perlu menghantar mereka ke hospital dan sebagainya.
Ini merupakan antara inisiatif yang dilaksanakan oleh DRB-Hicom sebagai tanggungjawab sosial korporat dengan tujuan untuk menyumbang kembali kepada komuniti. Malahan, syarikat konglomerat ini juga peka terhadap kesejahteraan masyarakat terutamanya kepada golongan kurang bernasib baik dengan menyokong keperluan serta menolong untuk penambahbaikan dalam kehidupan seharian mereka.


Proton X90
dari RM106,800
Proton S70
dari RM73,800
Proton eMas 7 PHEV
dari RM109,800
Proton X70
dari RM106,800
Proton Saga
dari RM38,990
Proton eMas 5
dari RM59,800
Proton X50
dari RM89,800
Proton eMas 7
dari RM103,800