Seperti yang diumumkan semalam, video penuh kempen Volvo V90 untuk Eropah kini telah pun ditayangkan. Dibintangi oleh pemain bola sepak superstar Sweden Zlatan Ibrahimovic, pengambaran video yang berdurasi 3 minit 20 saat tersebut dibuat di Perancis, menggambarkan suasana sebelum perlawanan Kejuaraan Euro 2016.

Menerusi Video yang diberi tajuk ‘Prologue’ tersebut, Zlatan menceritakan pahit maung kehidupannya yang dilahirkan oleh ibu bapa berlainan warganegara, dan membesar di kawasan kejiranan paling mencabar di Malmo, Sweden hingga kejayaannya dalam persada sukan antarabangsa.

“Saya mahu pergi lebih jauh dari orang lain. Jadi saya lakukannya. Dengan cara saya,” kata Zlatan dalam video tersebut. Mentaliti untuk berfikir berbeza dari orang lain dan berkerja keras untuk mencapainya merupakan titik persamaan dalam perjalanan kehidupan Zlatan dan Volvo, jelas Anders Gustafsson, naib presiden senior (Eropah, Timur Tengah dan Afrika) di Volvo Car Group.

Dalam video tersebut juga, V90 digunakan oleh Zlatan sebagai pengangkutannya ke salah satu perlawanan yang membabitkan pasukan Sweden dalam Euro 2016. Video ini juga menunjukkan beberapa perincian rekaan yang terdapat pada V90 termasuk lampu nyalaan siang “Tukul Thor”, profil sisi dan lampu belakang.

Video yang agak memberikan inspirasi ini turut menayangkan detik-detik kegemilangan Zlatan termasuk jaringan gol yang dibuatnya semasa menentang England pada 2012 dan disulami dengan muzik latar hebat hasil ciptaan Hans Zimmer.

GALERI: Volvo V90