honda-wr-v-teaser

Sebelum ini, hanya lakaran awal SUV kompak Honda WR-V terbaharu didedahkan. Kini, satu lagi ciri ditujukkan; lampu serta wajah hadapan model baharu berkenaan. Lampu utama trapezoidal nampak jelas, dengan reflektor dan lampu nyalaan siang LED bentuk L.

Turut kelihatan ialah palang Honda Solid Wing Face di bahagian atas gril. Dirancang akan diperkenalkan secara rasmi ketika Pameran Permotoran Antarabangsa Sao Paolo 2016 di Brazil minggu hadapan, Honda WR-V – yang bermaksud Winsome Runabout Vehicle – adalah berdasarkan model Jazz, dan tidak berada dalam segmen sama dengan HR-V.

honda-wr-v-sketch-850x498-bm

Berdasarkan lakaran sebelum ini, ia kelihatan meminjam pendekatan reka bentuk yang sama dengan model hatch berkenaan; dengan wajah depan dan rekaan bahagian belakang yang lebih ranggi dan sporty. Bahagian dalamannya juga tidak jauh beza dengan Jazz, dengan jangkaan ia akan menerima sedikit perubahan kemasan dan trim.

Selepas Brazil, WR-V akan turut diperkenalkan dipasaran lain di Amerika Selatan, di mana pasaran SUV semakin berkembang. Sama ada ia akan ditawarkan untuk pasaran lain di dunia, ia masih belum pasti.