Honda Thailand baru sahaja mengeluarkan gambar bergerak (GIF) teaser untuk model City facelift 2017, dan orang ramai yang berminat dengannya sudah boleh mendaftarkan diri di laman web yang disediakan.

Perubahan utama yang dilakukan pada City facelift ini adalah ‘rupa’nya, yang kini kelihatan lebih hampir seperti Civic. Gambar tersebut menunjukkan terdapat garisan krom pada bahagian atas lampu utama dan lampu LED nipis berbentuk L seperti yang digunakan pada Civic FC.

Dari tepi, lampu baru City facelift ini juga dilihat mempunyai ‘sisik’ seperti lampu uatama LED Civic. Bahagian belakang pula, dengan hanya gambar lampu yang dikeluarkan, kelihatan tidak begitu berbeza dengan yang sekarang.

City yang dipasarkan sekarang dilancarkan di Thailand pada Januari 2014, dan jika model facelift ini dikeluarkan bulan hadapan, bermakna masanya tepat tiga tahun. Pada masa itu, Malaysia mendapat City itu dua bulan selepas Thailand. Bagi model facelift ini, mungkinkah perkara sama berlaku. Jika ya, mungkin Malaysia akan mendapat model ini pada suku pertama tahun 2017.