Honda Motorcycle and Scooters India (HMSI), pada tahun 2016 telah memperkenalkan model Navi untuk pasaran di sana, dan terbaru, syarikat itu memberitahu ia akan melancarkan dua lagi varian bagi Navi iaitu Chrome dan Adventure. Navi adalah sebuah skuter yang menggunakan enjin empat strok 110 cc dan ia mempunyai saiz ‘mini-moto’ seperti MSX125, Benelli TnT 135 dan Z125 Pro.

Enjin tersebut mampu menghasilkan kuasa sebanyak 7.8 hp pada 7,000 rpm dan 8.96 Nm tork pada 5,500 rpm, dengan gabungan transmisi jenis automatik. Tetapan sama akan digunakan pada versi Chrome dan Adventure ini, tetapi gaya badan dan aksesori yang dilengkapkan padanya akan mengikuti keperluan masing-masing.

Berbanding dengan model biasa sebelum ini yang mempunyai warna terang, versi Chrome akan menggunakan warna serba hitam, bersama beberapa bahagian krom serta tambahan pelindung enjin dan pelindung lampu hadapan. Bagi versi Adventure pula menggunakan warna camouflage coklat serta diberikan barang tambahan seperti pelindung tangan, penghadang angin lebih tinggi, rak barangan belakang dan pelindung lumpur. Suspensi yang lebih tinggi juga boleh dijangka.

Bagi model biasa Honda Navi, ia dijual pada harga Rs 39,500 (RM2,605), dan untuk model Chrome dan Adventure ini, ia boleh dijangka mempunyai harga jualan lebih tinggi, hingga Rs 45,000 (RM3,000). Harga tukaran terus ini mungkin mengejutkan bagi kita di Malaysia, tetapi ia dapat dilaksana di India kerana Navi adalah model yang dibangunkan dan dikeluarkan di negara itu sendiri.