Selepas model kereta Ioniq, Hyundai tambah satu lagi kenderaan peribadi untuk dipadankan dengan model berkenaan; sebuah skuter elektrik peribadi, yang juga dipamerkan ketika Consumer Electronics Show (CES). Tidak pasti jarak yang boleh dilaluinya, tetapi skuter kecil ini boleh dilipat dan disimpan pada poket pintu depan Ioniq EV, dan penurut pengeluarnya, boleh juga di cas dalam kedudukan itu.

Skuter elektrik Ioniq ini dilengkapi dengan lampu depan dan belakang, serta sensor pengesan kedudukan penunggang – selepas penunggang sudah selesa dan selamat di atasnya, barulah ia bersedia untuk bergerak.

Untuk tambah kelajuan, ia dikawal melalui satu suis pada kedudukan ibu jari. Untuk memperlahankannya pula, adalah melalui sebuah pad dibahagian roda belakang skuter berkenaan – atau dengan arah bertentangan pada suis yang sama.

Buat masa ini, skuter Ioniq ini hanyalah sebuah model konsep, memandangkan Hyundai belum ada perancangan untuk mengeluarkannya secara rasmi.

Ia sebahagian daripada inisiatif Project Ioniq; yang setakat ini telah menyaksikan tiga model kereta Ioniq dengan sistem janaan berbeza diperkenalkan – Ioniq hibrid, plug-in dan elektrik sepenuhnya. Menjelang 2020, Hyundai mensasarkan akan memperkenalkan 28 model kenderaan “hijau” di Amerika Syarikat.