Nissan unveils premium new Micra BOSE® Personal® Edition at Geneva Motor Show

Nissan telah menghasilkan edisi istimewa bagi Nissan March (atau Micra di Eropah), digelar Micra Bose Personal Edition, diperkenalkan pada Geneva Motor Show yang kini sedang belangsung. Hanya 3,000 unit dihasilkan, edisi istimewa ini dibina berasaskan varian tertinggi Tekna.

Seperti yang tertera pada namanya, model istimewa ini dihasilkan dengan kerjasama pembuat sistem audio ternama, Bose, dan diberikan pelbagai perlalatan premium dari jenama berkenaan.

Pada bahagian dalaman, Micra ini diberikan sistem audio Bose Personal dengan enam pembesar suara, yang juga sebenarnya ciri standard untuk varian Tekna. Ia menampilkan dua pembesar suara Bose UltraNearfield yang dibina di dalam perehat kepala tempat duduk pemandu.

Pemadanan sedemikian membolehkan pengalaman mendengar yang lebih mendalam, yang turut boleh dilaras mengikut kemahuan pemandu menerusi kawalan Bose PersonalSpace yang disepadukan pada tetapan infotaimen.

Bagi membezakan model istimewa ini dengan March biasa, bahagian luaran model berkenaan diberikan dua warna pilihan iaitu Enigma Black atau Gunmetal Grey, kedua-duanya diberikan serlahan warna Energy Orange pada bampar, pintu, cermin sisi dan juga pada rim aloi 17-inci kereta ini.

Pembeli boleh memilih untuk mendapatkan model Micra Bose Personal Edition ini sama ada dengan versi 900 cc tiga-silinder petrol turbo berkuasa 90 PS, ataupun versi 1.5 liter turbo diesel yang juga berkuasa 90 PS. Ciri lain seperti lampu hadapan LED, sistem kunci pintar Nissan, Safety Pack, dan juga pemanas kerusi hadapan turut diberikan secara standard.