Di Brazil, warga emas yang berusia lebih 65 tahun perlu menjalani ujian fizikal setiap tiga tahun bagi membolehkan mereka terus memegang lesen sah untuk memandu. Bagi sesetengah orang, ini adalah satu yang cukup memberi kesan, kerana apabila gagal, mereka tidak boleh lagi memandu. Ada yang sudah memandu berpuluh-puluh tahun sebelum ini dan apabila gagal, ia cukup menyedihkan bagi mereka.

Untuk itu, Nissan cuba menggembirakan mereka dengan melakukan kejutan istimewa – mereka diberi peluang untuk menaiki antara kereta terpantas di dunia iaitu Nissan GT-R di dalam litar bersama pemandu profesional dan pada penghujung sesi, dibenarkan untuk memandu sendiri kereta sports yang menggunakan enjin 3.8 liter V6 twin-turbo berkuasa 565 hp tersebut.

Walaubagaimanapun, terdetik dalam fikiran kami benarkah ia dapat memberi keterujaan kepada warga emas ini ataupun membuatkan mereka lebih takut kerana semasa mereka memandu, keadaan sekeliling dijadikan begitu ekstrem dengan adanya motosikal motocross yang melompat di atas mereka dan pelbagai lagi elemen lain. Di penghujungnya, mereka diberikan hadiah khas berupa lesen bergambar mereka semasa memandu GT-R tersebut dan diletakkan di dalam bingkai gambar.

GALERI: Nissan GT-R 2017