Dalam barisan model Porsche Panamera Sport Turismo sudah ada model plug-in hybrid iaitu Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo, dan sekarang, model lebih tinggi pula diperkenalkan iaitu Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Seperti juga model sedan, varian Sport Turismo ini menggabungkan enjin V8 4.0 liter 550 hp dengan motor elektrik, menghasilkan kuasa sebanyak 680 hp (130 hp lebih banyak berbanding model Turbo biasa) dan 850 Nm tork. Ia juga mampu memberikan pecutan 0-100 km/j dalam masa hanya 3.4 saat dan boleh mencecah kelajuan maksimum 310 km/j.

Bukan itu sahaja, penggunaan bahan api pula dikatakan berada pada tahap 3.0 l/100 km (33.3 km/l) melalui ujian kitaran Eropah. Jumlah ini dapat dihasilkan dengan adanya jarak pergerakan elektrik (EV) sahaja sehingga 49 km, manakala kelajuan maksimum dalam mod ini adalah 140 km/j. Bateri lithium-ion 14.1 kWh yang diguna boleh dicas antara 2.4 hingga enam jam untuk penuh.

Alat decoupler yang disepadukan ke dalam modul hibrid kenderaan ini diaktifkan secara elektromekanikal melalui Electric Clutch Actuator. Hasilnya adalah masa tindak balas yang lebih pendek dan tahap keselesaan lebih tinggi. Transmisi automatik klac berkembar lapan kelajuan Porsche Doppelkupplung menyampaikan kuasa dari enjin ke sistem pacuan empat roda adaptif Porsche Traction Management (PTM).

Kereta ini juga datang dengan semua kelengkapan seperti Panamera generasi kedua, termasuk Porsche Advanced Cockpit digital, Porsche InnoDrive yang termasuk cruise control adaptif dan pilihan tambahan stereng gandar belakang. Sport Turismo juga menawarkan lebih praktikaliti dengan bumbung lebih tinggi, ruang bukaan but belakang lebih lebar, ruang simpanan belakang 425 liter (boleh menjadi 1,295 liter apabila tempat duduk dilipat) dan tempat duduk belakang 2+1.

Kelengkapan standard lain pada kenderaan ini adalah Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC Sport) dengan Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), brek Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), rim 21 inci seperti model 911, Power Steering Plus dan Sport Chrono Package. Suspensi yang diguna pula adalah jenis beg udara adaptif.