Honda Malaysia mengumumkan pencapaian jualan syarikat itu setakat ini bagi tahun 2017 dengan merekodkan sebanyak 87,800 unit terjual bagi tempoh Januari hingga Oktober. Dengan perkembangan ini, Honda Malaysia yakin akan dapat mencapai sasaran awal 100,000 unit kenderaan menjelang hujung tahun ini.

Dengan angka ini, Honda kekal mendahului ditempat pertama bagi pengeluar kenderaan bagi segmen bukan nasional, dan ditempat kedua bagi keseluruhan jumlah industri.

Pengenalan model-model Sport Hybrid (Jazz Hybrid dan City Hybrid) dan VTEC Turbo (Civic dan CR-V) telah menjadi penyumbang kepada perkembangan itu. Bagi model-model Sport Hybrid, Honda memaklumkan telah mencapai lebih daripada 1,860 unit dalam tempoh lima bulan, melebihi sasaran 24%.

Sementara itu, bagi model-model VTEC Turbo pula menyumbang jualan 60% bagi Civic dan 71% bagi CR-V. Untuk baki tahun ini, Honda Malaysia akan melancarkan model ke enamnya tahun ini untuk pasaran Malaysia – Civic Type R. Hari ini, Honda Malaysia telah memperkenalkan penawaran terbaru bagi model Accord 2.4 VTi-L Advance dengan Honda Sensing.