Bugatti telah menunjukkan sebuah versi baru untuk Chiron di Geneva Motor Show 2018. Model ini dinamakan sebagai Chiron Sport, dan mempunyai prestasi yang dipertingkat berbanding Chiron sebelum ini, dan dijual pada harga asas bermula 2.65 juta euro (RM12,851,970).

Harga ini memang agak tinggi, tapi Chiron Sport dikatakan dapat memberi lebih lagi prestasi berbanding Chiron biasa. Walaupun begitu, ia bukan datang daripada enjin, kerana unit W16 8.0 liter quad turbo padanya masih lagi mempunyai kuasa 1,479 hp (1,500 PS) dan tork 1,600 Nm.

Melalui Chiron Sport ini, Bugatii telah memberikan fokus kepada aspek pengendalian, di mana ia dilengkapi dengan suspensi yang 10% lebih keras, differential gandar belakang yang dioptimakan dan fungsi Dynamic Torque Vectoring baru yang dapat mengagihkan tork kepada setiap roda secara berasingan apabila perlu.

Kereta ini juga 18 kg lebih ringan berbanding Chiron biasa, hasil penggunaan lebih banyak komponen gentian karbon. Ini termasuk stabiliser, penghadang intercooler dan juga batang pengelap cermin. Chiron Sport juga menggunakan cermin yang lebih ringan pada bahagian belakang, deflector ekzos baru serta rekaan rim serba ringan yang baru.

Menurut Bugatti, Chiron Sport ini mampu mencatat masa lima saat lebih pantas berbanding Chiron biasa di litar ujian Nardo, dan ia “dapat mencapai potensi pengendalian penuh meskipun waktu mengambil selekoh pada kelajuan melebihi 200 km/j.”