Kalau masih tak cukup dengan penawaran siri nombor plat khas yang pernah ada, ini ada satu lagi yang terbaru – nombor pendaftaran UU. Kali ini, ia merupakan inisiatif oleh Golf Gemilang, sebuah program dengan matlamat untuk memperkukuh kedudukan Malaysia di dalam sukan golf melalui program jangka panjang pembangunan pemain muda.

Hasil daripada jualan nombor plat ini akan digunakan untuk mendukung aktiviti latihan dan pendidikan pemain golf mudah seluruh negara. Sama seperti nombor plat khas sebelum ini, nombor UU akan ditawarkan secara bidaan yang akan berakhir 2 April nanti. Tiada jumlah harga minimum yang diumumkan, nombor pendaftaran UU 1 hingga UU 9999 akan ditawarkan, dengan nombor-nombor dua digit serta gandingan angka popular dijangka akan menjadi lebih mahal.

Siri UU akan turut menyertai penawaran lain sebelum ini seperti nombor plat Q yang baru dibuka minggu lalu. Selain itu, antara pendaftaran khas yang pernah ditawarkan sebelum ini adalah seperti GG, PATRIOT, PERFECT, VIP, SMS, K1M dan banyak lagi.