Selain model Street Twin, Triumph juga ada membawa model baru Street Scrambler 2019 ke pameran INTERMOT di Jerman. Memandangkan dua model ini menggunakan asas yang sama, peningkatan yang diberi juga adalah sama, bermula pada bahagian enjin, yang kini berkuasa 65 PS (naik 10 PS/18%), tork 80 Nm dan had kitaran tertinggi enjin telah dinaikkan sebanyak 500 rpm.

Kemudiannya pada bahagian elektronik, Street Scrambler juga kini dilengkapi dengan dua pilihan mod tunggangan (Road dan Rain), brek ABS, sistem kawalan cengkaman yang boleh ditutup, soket pengecas USB, lampu belakang LED, immobiliser dan klac jenis Torque Assist.

Pengendalian Street Scrambler juga dijadikan lebih baik dengan penggunaan katrij fork hadapan berspesifikasi tinggi dengan jarak gerak 120 mm serta angkup brek Brembo baru. Ini melengkapi ciri lain Street Scrambler seperti pemegang yang lebar, tempat letak kaki lebih ke hadapan, rim lidi 19 inci di hadapan serta tayar Metzeler Tourance yang diberikan secara standard.

Untuk penampilan, model tahun 2019 ini dilengkapi dengan panel tepi yang diletakkan dengan logo lebih kontemporari, panel instrumen gaya baru, tempat duduk berorientasikan jelajah dengan gabungan fabrik dan kulit tahan lasak serta jarak antara fork yang lebih lebar. Pilihan warna yang disediakan pula adalah Fusion White, Cranberry Red dan Khaki Green.

Selain pilihan aksesori yang pelbagai dalam katalog Triumph, pembeli juga boleh mendapatkan kit khas Urban Tracker yang akan menjadikan motosikal ini lebih lengkap bersama beg barangan di tepi, ekzos Vance & Hines, penutup tempat mengisi minyak hitam aluminium CNC, jeriji di depan lampu, pelindung bawah enjin dan beberapa lagi aksesori lain.