Ketika Mitsubishi Delica D:5 dilancarkan di Jepun bulan lalu, kami ada melaporkan bahawa pembeli turut akan ditawarkan dengan opsyen aksesori lebih lasak yang mengingatkan kita kepada Van Delica 4WD yang dilengkapi dengan sistem pacuan 4X4 diambil dari Mitsubishi Pajero satu ketika dulu. Kini Mitsubishi telah mengumumkan bahawa versi berkenaan akan di bawa untuk dipamerkan di Tokyo Auto Salon 2019 yang akan berlangsung Januari ini.

Aksesori lebih lasak ini ditawarkan pada Delica D:5 versi standard kerana ia lebih menyerupai kenderaan off-road, berbanding versi Urban Gear yang lebih bergaya seperti MPV bandar sebenar. Antara aksesori tersebut termasuk perkataan ‘DELICA’ pada hujung bonet hadapan, mud-flap ala-kereta rali, spoiler belakang, pemijak kaki sisi logam serta rak bumbung bersaiz besar lengkap dengan bar lampu LED.

Tiada perincian yang dinyatakan pada bahagian dalaman, dan mungkin ia masih sama seperti model yang diperkenalkan tempoh hari. MPV ini menawarkan tempat duduk tiga baris yang boleh memuatkan enam-orang penumpang.

Mitsubishi Delica D:5 dijana dengan hanya satu pilihan enjin iaitu enjin 2.2 liter turbodiesel DI-D empat silinder menjana 170 hp dan tork maksima 392 Nm, digandingkan bersama kotak gear lapan kelajuan automatik. Tidak lengkap jika sebuah Mitsubishi tidak disertkan dengan sistem pacuan semua roda – dan ia ditawarkan dengan tiga mod iaitu 2WD, 4WD dan Lock.

GALERI: Mitsubishi Delica D:5 pasaran Jepun