November lalu di Jepun, Toyota telah memperkenalkan versi facelift bagi Prius generasi keempat. Bagi mereka yang mahukan sesuatu yang lebih sporty, kini TRD pula melancarkan barisan alat ganti serta aksesori bagi model hibrid tersebut.

Untuk bahagian luar kenderaan, TRD menawarkan dua rekaan kit badan yang berbeza dengan yang pertama dipanggil sebagai ‘Aggressive Style’. Dalam pakej ini, penampilan Prius dijadikan lebih ganas dengan adanya spoiler hadapan, side skirt, spoiler belakang dan bampar baru yang boleh didapati dalam dua versi iaitu yang mempunyai diffuser serta dua muncung ekzos atau yang lebih ‘biasa’.

Kit kedua daripada TRD dinamakan sebagai ‘Aerodynamics Style’, dan mempunyai penampilan kurang agresif. Dalam kit ini terdapat lip hadapan, sirip di penjuru bampar serta diffuser belakang yang sama warna dengan badan. Bergantung kepada pakej, pemilik juga boleh menambah barangan lain seperti hiasan atas bumbung, penutup but, cermin sisi dan juga pelindung bampar.

Senarai kelengkapan TRD ini juga tidak berhenti setakat di situ. Pemilik boleh memilih rim daripada saiz 15 hingga 18 inci, dan juga barangan lain seperti besi penyokong badan untuk menambahkan ketegaran badan, pendakap bawah kenderaan, nat pengunci tayar dan pelbagai lagi.