Edaran Tan Chong Motor (ETCM) sudah bersedia menyemarakkan semangat perayaan Tahun Baru Cina lebih awal dengan memperkenalkan warna baru Imperial Red bagi Serena S-Hybrid, lebih tepat lagi untuk varian paling tinggi Premium Highway Star.

Warna baru ini adalah sebahagian daripada skema warna dua tona yang digunakan pada MPV tujuh tempat duduk tersebut, dengan bahagian bumbung, spoiler belakang dan cermin sisi semuanya diwarnakan hitam. Penampilan ini menyerupai X-Trail X-Tremer yang dilancarkan Februari tahun lepas.

Selain Serena, ETCM juga menambah lagi pilihan warna X-Trail X-Tremer dengan dua warna baru iaitu Brilliant White dan Tungsten Silver. Sama seperti versi warna Passion Red, warna baru ini dicat pada kebanyakan bahagian badan kenderaan tersebut kecuali bumbung, rel bumbung, spoiler belakang, cermin sisi dan rim aloi 17 incinya yang berwarna hitam.

Selain daripada pilihan warna baru ini, kedua-dua model tidak mengalami perubahan spesifikasi atau mekanikal. Serena dikuasakan oleh enjin empat silinder MR20DD 2.0 liter berkuasa 150 PS dan 200 Nm tork, dengan padanan transmisi Xtronic CVT dan bantuan motor elektrik 2.6 PS dan 48 Nm tork.

Bagi varian Premium Highway Star, barangan yang diberi termasuk lampu utama LED, rim 16 inci, head unit Clarion dengan skrin sesentuh 6.75 inci, tempat duduk yang dibalut kulit campuran sama ada warna hitam atau dua tona Truffle Brown dan Chestnut, pengawal pendingin hawa satu zon, pengawal pendingin hawa belakang, sistem masuk dan mula enjin tanpa kunci serta skrin LCD 10.1 inci di bumbung.

X-Trail X-Tremer pula ditawarkan dalam dua pilihan enjin iaitu 2.0 liter 14 PS/200 Nm dan 2.5 liter 171 PS/233 Nm, dengan kedua-duanya menggunakan transmisi Xtronic CVT. Sistem pacuan All Mode Intelligent 4X4-i pula hanya boleh didapati untuk versi yang menggunakan enjin 2.5 liter.

Kelengkapan istimewa yang berada pada X-Trail X-Tremer adalah termasuk muka hadapan X-Face, pelindung bampar hadapan krom dan tempat duduk yang dibalut kulit Nappa warna hitam.

ETCM juga kini memberi peluang kepada pelanggan untuk memenangi sebuah pangsapuri servis bernilai sehingga RM665,000 yang terletak di The ERA, Duta North Kuala Lumpur apabila membeli dan mendaftarkan kenderaan Nissan dari 1 Disember 2018 hingga 31 Disember 2019. Untuk promosi Tahun Baru Cina, pulangan balik sehingga RM12,000 ditawarkan untuk model Nissan yang terpilih.