Di Indonesia, Kawasaki ada memasarkan motosikal berbentuk klasik dari siri W yang menggunakan enjin kapasiti lebih kecil iaitu W175. Kini, model tersebut menerima varian baru yang mempunyai gaya sedikit berlainan iaitu W175 Cafe dan ia dijual pada harga 1.5 juta Rupiah lebih mahal berbanding W175 biasa iaitu 32.6 juta Rupiah (RM9,492).

Asasnya masih sama seperti W175 standard, tetapi beberapa bahagian diubah supaya serasi dengan konsep cafe racer yang mahu dibawa. Antaranya adalah penambahan penghadang di belakang meter (atas lampu hadapan) serta bentuk tempat duduk yang lebih kembung di belakang, menjadikannya kelihatan seperti hanya untuk satu orang.

Selain daripada itu, penghadang lumpur belakang juga dijadikan lebih pendek manakala ekzos diberikan pelindung warna krom, dan spring penyerap hentak pula diwarnakan emas. Secara keseluruhannya ada tiga warna untuk W175 Cafe ini iaitu merah, kuning dan kelabu.

Kawasaki W175 dikuasakan oleh enjin satu silinder 177 cc SOHC empat strok, dengan sistem penyejukan udara dan sistem bahan api karburetor. Transmisi yang digunakan pula adalah unit lima kelajuan dan ia mampu menghasilkan kuasa keseluruhan sebanyak 13 PS dan 13.2 Nm tork.

Kelengkapan lain yang ada padanya termasuk termasuk fork 30 mm dan brek cakera 220 mm di hadapan, dua penyerap hentak dan brek dram di belakang, rim 17 inci yang dibalut tayar saiz 80/100 di hadapan dan 100/90 di belakang dan tangki minyak 13.5 liter.