Polestar 2, model yang bakal diperkenalkan secara rasmi 27 Februari nanti terus “diselak” dan ditunjukkan sedikit demi sedikit oleh pengeluarnya. Terbaru, satu lagi teaser bagi rekaan lampunya ditunjukkan; satu sisi penuh bagi bahagian lampu yang melintang di belakang.

Sama seperti model Polestar 1 dan barisan semasa model-model keluaran Volvo, Polestar 2 juga menggunakan rekaan lampu bentuk “C” dan dihubungkan kedua-dua sisinya dengan satu jalur lampu yang panjang di tengah-tengahnya. Turut dapat dilihat ialah kedudukan logo Polestar warna putih, yang ditempatkan pada panel berlekuk.

Lain-lain perincian yang ada ditunjukkan dalam aplikasi web Polestar termasuk DRL Thor’s Hammer, rim aloi lapan jejari, bumbung kaca dan sebuah bentuk sedan konvensional. Imej ruang dalaman pula termasuk bahagian konsol tengah yang lebih tinggi dan kerusi sport.

Polestar 2 akan turut menampilkan sistem infotainmen baru berasaskan Android, yang termasuk di dalamnya ciri Google Assistant versi kereta. Kereta elektrik ini nanti akan memberikan jarak perjalanan 438 km bagi satu cas penuh, dengan 400 hp kuasa. Pengeluarannya akan dimulakan selepas Polestar 1 mula dipasang tahun ini, dan ia akan bersaing dengan Tesla Model 3.