Bulan lalu Geely mengeluarkan teaser, dan kali ini mereka telah pun mendedahkan gambar awal GE11. Tiga gambar yang anda lihat ini muncul Facebook rasmi mereka dengan tajuk “kereta baru, tenaga baru, logo baru, paradigma baru.” Sebelum ini syarikat itu memberitahu GE11 akan didedahkan awal tahun 2019.

Setakat ini masih belum ada informasi penuh tentang kereta tersebut, tetapi apa yang kami tahu ia adalah sebuah kenderaan elektrik, dan yang pertama bagi Geely sejak pelancaran Emgrand EV pada tahun 2015. Sedan ini adalah sebuah “produk yang dibangunkan secara global” dan akan memacu hasrat syarikat untuk memasuki pasaran luar negara.

Bahagian depan GE11 menggunakan rekaan tertutup dengan lampunya direka sekitar konsep ‘Yi’, yang dalam Bahasa Cina bermaksud satu. Rekaan ini membenarkan lampu tersebut mencecah dari hadapan ke atas lengkung roda hadapan. Tanpa enjin pembakaran dalaman biasa, ia tidak memerlukan gril hadapan, manakala soket mengecas terdapat di bahagian tepi, kanan, berhampiran roda hadapan.

Melihat kepada bahagian hud, garisan yang boleh dilihat jelas turut membantu kecekapan rintangan angin sedan empat pintu ini menjadi 0.2375 Cd. Satu lagi bahagian yang menjadikan kereta ini kemas adalah pembuka pintunya disepadukan mengikut bentuk badan kenderaan dan akan keluar apabila pemandu datang dekat.

Gambar bahagian belakang masih belum disiarkan secara rasmi tetapi daripada gambar yang bocor, ia nampak bersih manakala bahagian kabin mempunyai konsol tengah dan skrin yang besar. Laporan berita di China ada melaporkan penggunaan motor elektrik 177 PS (130 kW) dan laju maksimum 150 km/j untuk sedan ini, dan ia mempunyai ukuran 4,736 mm panjang, 1,804 mm lebar dan jarak roda 2,700 mm.