Satu lagi pusat pameran rasmi Harley-Davidson telah dibuka, dan kali ini bertempat di 1679-G1, Jalan Perusahaan, Auto City, Bukit Tengah Prai, 13600, Pulau Pinang. Dikenali sebagai Harley-Davidson Pulau Pinang, pusat pameran ini memakan pelaburan sebanyak RM6 juta, dan dikendalikan oleh GB Motorcycles Sdn Bhd.

Selain bahagian pameran dan jualan model terkini jenama dari Amerika Syarikat itu, Harley-Davidson Pulau Pinang turut bertindak sebagai pusat sehenti, dengan menyediakan perkhidmatan lain seperti servis dan baik pulih, alat ganti, aksesori ubah suai, kelengkapan menunggang serta barangan gaya hidup lain.

Pada majlis pembukaan pusat pameran ini, Harley-Davidson Malaysia turut mendedahkan harga terbaru barisan model yang datang dari Thailand, iaitu Sportster (lima model) dan Softail (tujuh model), di mana ia menunjukkan penurunan berbanding harga sebelum ini dan dijual bermula dari RM62,600. Untuk melihat senarai harga terkini semua model Harley-Davidson di Malaysia, anda boleh merujuk artikel kami sebelum ini.

Selain daripada itu, pihak penganjur juga menambahkan lagi kemeriahan acara dengan penyampaian motosikal kepada dua pemilik baru dan menjemput penunggang serta pemilik Harley-Davidson seluruh negara untuk menikmati jamuan dan hiburan di kawasan acara.

“Bagi kami, wakil pengedar rasmi kami adalah amat penting kerana mereka adalah teras dalam menawarkan keseluruhan pengalaman bermotosikal Harley-Davidson secara sepenuhnya buat para pengguna,” kata pengarah urusan pasaran membangun Harley-Davidson Asia, Johan Kleinstuber.