Tahun depan Toyota akan memberi sokongan untuk Sukan Olimpik dan Paralimpik Tokyo dengan produk yang dibangunkan khas untuk acara itu, dikenali sebagai Accessible People Mover (APM). Ia akan digunakan sebagai pengangkutan jarak dekat bukan sahaja untuk atlet dan pekerja, tetapi juga individu lain yang memerlukan.

Secara anggarannya, 200 APM akan disediakan di tapak acara untuk menyediakan pengangkutan antara pelbagai tempat seperti tapak pertandingan, tempat letak kereta dan perkampungan Olimpik. Kenderaan ini menggunakan kuasa elektrik dan boleh bergerak sehingga jarak 100 km dengan sekali cas penuh dan kelajuan maksimum 19 km/j.

APM akan disediakan dalam dua versi iaitu yang pertama mempunyai tiga baris tempat duduk dengan yang paling hadapan untuk pemandu (berada di tengah), baris kedua untuk tiga penumpang atau kerusi roda (apabila dilipat) dan baris ketiga untuk dua orang lagi penumpang. Jika ada pengguna kerusi roda yang mahu naik, satu tanjakan akan keluar dari tepi.

Versi APM yang kedua adalah untuk bantuan kecemasan, di mana ia boleh memuatkan satu pemandu, dua pembantu kesihatan dan seorang pesakit. Tempat duduk pula disusun supaya pembantu kesihatan boleh menghadap terus kepada pesakit.

Secara keseluruhannya, APM mempunyai ukuran 3.9 meter panjang, 1.6 meter lebar dan 2.0 meter tinggi. Melalui pemerhatian lebih dekat pula, kita boleh menyaksikan APM menggunakan teknologi tayar tanpa angin seperti yang pernah ditunjukkan oleh Bridgestone, Hankook dan Michelin.